Sadece Belli Bir Bölgedeki Yağlar Nasıl Yakılır?

Sadece Belli Bir Bölgedeki Yağlar Nasıl Yakılır?

Evet, çok ilgi çekici bir konu ve bunu öğrenmeye can attığınızı biliyorum, o yüzden hemen konuya gireceğim.
Bu tekniği uygulamak için bir koli bandı, üç duble çizburger, takviye kabloları ve bir kedi gerekecektir.

Bunu yaptığım için benden nefret edeceksiniz

Gerçek şu ki sadece belli bir bölgedeki yağlarınızı eritebileceğiniz bir teknik yok. Böyle bir başlık seçmemin sebebi bu yazıyı yeterince okuyup, vücudunuzun yağı nasıl ve nerelerden yaktığını öğrenmenizi sağlamaktı. (Ayrıca yazıyı esprili bir dille devam ettireceğim böylece severek okuyabileceksiniz :) )
Samimi söylüyorum bu soru yıllardır internet üzerinden bana en çok sorulan sorulardandır.

“Sadece x bölgemdeki yağlardan nasıl kurtulabilirim?”

Cevap net, böyle bir şey yapamazsınız. O aptal kremler ve losyonlar da bunu yapmanızı sağlayamaz. (Bir gün o kremlerden alıp karnımın sadece sol tarafına süreceğim ve ne olduğuna bakacağım. Eminim birkaç gün içinde soldaki üç pack’im ortaya çıkacak)
Vücudunuzda belli bir bölgeden yağ atmak istiyorsanız, o yağı diğer her yerinizden de atmak durumundasınız. Bunun başka bir yolu yok.
Bu konuyla ilgili yüzme havuzu benzetmesini severim (Bu örneği yağ yakma uzmanı Tom Venuto’dan aldım).
 Bir yüzme havuzunu suyla doldururken (havuz vücudunuzdaki yağı temsil ediyor) önce derin kısımlar dolar değil mi? Daha sonra su seviyesi yükseldikçe sığ olan basamaklar da dolar.
Bu örnekte derin kısımlar vücudunuzda ilk yağ bağlayan yerlere benzetilebilir. Sığ kısımlar da en son yağ bağlayan bölgelerdir.
Şimdi, yağ yakacaksanız, yüzme havuzunu bir düşünün. Havuzu boşaltırken sadece derin kısımlardaki suyu boşaltıp bırakamazsınız. Havuzun tamamını boşaltmanız gerekir ve ilk olarak sığ kısımların boşaldığını görürsünüz. Derin kısımlar daha sonra boşalır.
Yani, üzücü ama, ilk kurtulmak istediğiniz yağlar en son çıkacak yağlardır. Sadece karın yağlarını yakmak istiyorsanız, vücudunuzun nasıl yağ depoladığını bulup bununla mücadele etmelisiniz.
Ameliyatla karnınızın içine vakum yerleştirmek işe yarayabilir. Ama Acai Berry gibi işe yaramaz haplar size yardımcı olamazlar. Birçok “basit talimat”a uysanız bile… (Bu durumda basit talimat şu oluyor, “Tüm paranızı bize verin ki yiyecek alacak paranız kalmasın” – tahminimce bu işe yarar).

Göbeğinizi eritebileceğiniz çözümler bunlarla sınırlı değil

1. Açlık diyeti –Kilo vermenin en iyi yoludur. Tabi çoğunlukla kaslarınız eriyecektir ve bu metabolizmanızı yavaşlatacaktır. Böylece kilo kaybetmeye devam etmeniz zorlaşacaktır. Sonra da kilo almaya meyliniz artacak ve baskül daha küçük bir sayı gösterse de o şirin göbek bıraktığınız gibi kalacaktır. Ama o da ne? Biri baskülün ayarlarıyla oynamış ve şimdi daha da kilo almış gözüküyorsunuz. Boş verin.
2. Diyet hapları – Birçoğu işe yarayacaktır. Özellikle de bir yandan istediğinizi yiyerek diğer yandan kilo verebileceğinizi söyleyenler. Biliyorsunuz, üreticiler her şeyden önce sizin başarınızı ve sağlığınızı düşünüyorlar. Unutmayın, kalpte bir kastır ve ne kadar hızlı atarsa o kadar kalori yakarsınız. Egzersiz yapılan yerde uyurken kalp atışlarının hızlanmasını kim istemez ki? Randımana bakın!
3. Yeni başlayalar için ağır aerobik çalışmalar – Yumuşak doku (tendon vb.) yaralanmaları durumunda, iyileşmek için çok kalori yakmak gerekir. Öyleyse Tae Bo hareketleri tam size göre!

Şimdi de sıra dışı ve kanıtlanmamış çözümleri sıralayalım

1. Doğal ve dengeli beslenme – Saçmalık! Bu tür çöplükleri yiyen kişilerin kurtuldukları tek şey yağ.
2. Ağırlık çalışması – İyi beslenmeden daha da işe yaramaz olan ağırlık çalışmaları uzak durulması gereken bir şey. Tek katkısı kas yapmanızı sağlamak ve metabolizmanızı hızlandırmak. Tamamen saçmalık. Interval (Editör Notu: Interval: Bir spor terimi, ara çalışma, aralıklı çalışma; sürat olarak bir hızlı bir yavaş şekilde değişen kardiyavasküler çalışmaları ifade etmek için kullanılır.) de aynı şekilde. Hatta en kötüsü…
3. Multivitamin, mineral, balık yağı ve protein desteği – Bazıları doğal yiyecekler tüketip yağ yakmak için ağırlık çalışırken bir yandan da bunlarla beslenmesine takviye sağlıyor. Tahminimce sahte doktorları onlara Orlistat, Xenical ya da Gottapoopital da yazmıyordur.
Özetle, yağ yakmak öyle çok zor bir iş değil. Sadece hiçbir şey yemeyin, bol bol hap alın ve saatlerce durmadan orayı burayı yumruklayarak kendinize zarar verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder